Čarobni svet

Čarobni svet je osnovan 20.03.2006. i zajedno sa stručnim timom saradnika radi na obogaćenju znanja dece iz svih oblasti, pružajući neograničene mogućnosti za sociološki, emotivni, kulturološki i edukativni razvoj deteta. Vrtić je smešten na 700m² u namenski građenom prostoru na dva sprata, u Banatskoj 9 na Detelinari.

U prizemnom delu se nalazi igraonica čija je površina 130m², kao i prostor za decu uzrasta od 2-3 godine od 120m²,u čijem sklopu su sanitarni čvor,spavaona i deo za obavljanje usmerenih aktivnosti. Pored četiri radne sobe,postoji i letnja učionica koja se redovno koristi u proletnjem i letnjem periodu. Sve prostorije za rad su prostrane,svetle,opremljene mnogobrojnim didaktičkim materijalima,knjigama,igračkama i pratećom opremom za rad. Za decu koja imaju potrebu za popodnevnim odmorom ponudili smo posebnu prostoriju,spavaonu na drugom spratu površine 100m².

U sklopu objekta se nalazi prelepo travnato dvorište koje se prostire na 500m² predstavljajući bogato ozelenjen i kreativno popunjen prostor za dečije aktivnosti. Takođe,imamo vlastitu kuhinju na 55m² koja zadovoljava sve standarde i zajedno sa nutricionistom omogućava deci bogat i raznovrstan jelovnik. Obroci se služe isključivo u trpezariji.

Stručni kadar vrtića sačinjavaju vaspitači,pedijatar,medicinska sestra kao i stručni saradnici kao što su pedagog,psiholog,instruktori sporta i plesa,profesori likovne i muzičke kulture.U programu vrtića su pored redovnih aktivnosti, pripremnog predškolskog programa i priredbe,pozorišne predstave,izleti,maskenbali,kreativne radionice za decu i roditelje.

Saradnja sa roditeljima se vrši kroz individualno i grupno informisanje, putem roditeljskih sastanaka,organizovanjem uglednih aktivnosti i u vidu kreativnih radionica sa učešćem roditelja. Vrtić uspešno sarađuje sa svim oblicima društvenih zajednica,osnovnom i muzičkom školom,sportskim udruženjima kao i sa privatnim vrtićima iz Beograda.

Predškolska ustanova je akreditovana od strane Ministarstva prosvete sa licencom za rad.